[:en]Ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Σύρου-Ερμούπολης – να σωθεί τουλάχιστον η αξιοπρέπεια….[:]

[:en]

Το ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, που αναγνώσθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (6/11/15)

“Τους τελευταίους μήνες γινόμαστε συχνά μάρτυρες πρωτοφανών αυταρχικών συμπεριφορών της Δημοτικής Αρχής που έχουν αποδέκτες συναδέλφους σε όλες τις βαθμίδες της διοίκησης. Αποτέλεσμα αυτών των συμπεριφορών είναι να εργαζόμαστε πλέον σε καθεστώς πίεσης που με τη σειρά της ανακόπτει κάθε δημιουργική διάθεση, σε καθεστώς φόβου για ενδεχόμενα ανούσια λάθη για τα οποία μπορεί να κατηγορηθούμε μέχρι και για δόλο, σε καθεστώς απαξίωσης όχι μόνο της δουλειάς μας αλλά και της αξιοπρέπειάς μας.
Δεν είναι δυνατόν να ακούγονται εκφράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως “απόστημα”, “δόλος”, “κάθε κατεργάρης στον πάγκο του”, και οι εκφράσεις αυτές να γίνονται αποδεκτές μέσα από τη σιωπή σας, όταν μάλιστα οι αφορμές είναι λάθη που παρόμοιά τους έχουν συμβεί πολλές φορές στις διαδικασίες της διοίκησης, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι όποιες “διώξεις” στόχο έχουν της λειτουργίας μας ως δημοτικών υπαλλήλων και τεκμαίρουν στρατηγικές επιλογές.
Ζητούμε να εκπονηθεί επιτέλους η σύνταξη του ΟΕΥ (Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών) και να προβούμε άμεσα στις κρίσεις των προϊσταμένων και στις τοποθετήσεις του προσωπικού, ώστε όποιες άλλες πρωτοβουλίες εκ μέρους σας να μην μπορούν να χαρακτηρισθούν ως αυθαίρετες ή εμπαθείς.
Να εξασφαλιστεί ότι δεν θα προκαλούνται συνεχόμενες μετακινήσεις υπαλλήλων, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να σχετίζονται με το αντικείμενο της εργασίας τους σε μια σταθερή βάση. Να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι υπάλληλοι θα εργάζονται υπό αξιοπρεπείς και κατάλληλες συνθήκες ώστε οι ευθύνες και η επιτέλεση των καθηκόντων τους να γίνεται με ισότιμο τρόπο.
Να τηρείται η ιεραρχία στη διοίκηση, να αποτρέπεται στον προγραμματισμό των εργασιών μας η εμπλοκή άσχετων προσώπων.
Οποιαδήποτε εντολή, σύσταση, υπόδειξη, παρέμβαση να γίνεται με τρόπο ευπρεπή, χωρίς υποτιμητικές εκφράσεις στο πλαίσιο του αλληλοσεβασμού με κοινό στόχο την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας, καθώς θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι οι καλές σχέσεις και συμπεριφορές είναι βασικές προϋποθέσεις για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης των εργαζομένων.
Θεωρούνται αδιαπραγμάτευτα και στοιχειώδη όλα τα παραπάνω, ευελπιστώντας στην καλύτερη συνεργασία μας, τονίζοντας ότι εμείς είμαστε υπάλληλοι που πρωτίστως υπηρετούμε τον Δήμο και τους Δημότες.”

και κάποια σχόλια…..

Μπήκες στη διαδικασία να παρακολουθήσεις την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με το θέμα της αυταρχικής συμπεριφοράς απέναντι σε υπαλλήλους. Σε ενδιέφερε το θέμα και είχες και μια κρυφή σκέψη… θα σαρκάσεις πάλι με τις βλακείες και το ύφος δέκα καρδιναλίων που θα έχουν οι εξουσιομανείς…όμως γελάστηκες… τέτοια σαπίλα, τέτοια μιζέρια και νεοφιλελεύθερη, μικροαστική αυτοξεφτίλα της ύπαρξης, δεν μπορεί να προκαλέσει γέλιο, μόνο αναγούλα….

Εντάξει είχες ακούσει και αρκετοί στο εντός και εκτός του νησιού έχουμε ακούσει για το αυταρχικό προφίλ της νέας δημοτικής αρχής…απέναντι στους χαμηλόβαθμους δικούς της, απέναντι σε εργαζομένους, σε συνδιαλεγόμενους γενικά, σου είχαν μεταφερθεί συγκεκριμένα περιστατικά και είχες παρακολουθήσει και η ίδια συνεδριάσεις όπου ο νόμος ήταν έτοιμος αποκαλύπτοντας την μπέρτα του να πηδήξει από το νεοκλασσικό παράθυρο του αρχοντικού δημαρχιακού μεγάρου για να επιτηρήσει και να επιβάλλει την τάξη σε αυτό τον βράχο…

τα θελες και τα παθες λοιπόν….

προκλήσεις αναγούλας…

-προσπάθεια λειτουργίας κοινωνικού αυτοματισμού, διαχωρισμού εργαζομένων σε ιδιωτικού και δημοσίου τομέα….τύπου “μην πολυμιλάτε και μην διεκδικείτε πράγματα, εσείς είστε προνομιούχοι επειδή δεν μπορείτε να απολυθείτε – και καλά…- , οπότε καθίστε στη γωνίτσα σας και βουλώστε το…”

-δημιουργία εντυπώσεων θεωρήθηκαν οι διεκδικήσεις αξιοπρεπών εργασιακών συνθηκών και οι καταγγελίες για την καταπάτηση της αξιοπρέπειας των εργαζομένων….

-προσπάθεια διαχωρισμού σε καλούς και κακούς εργαζομένους….ευσυνείδητους και μη….φιλότιμους και μη….

-προσπάθεια απαξίωσης της αντιπροσωπευτικότητας του σωματείου και της γενικής συνέλευσής του…

-κρυψινισμός-καθωσπρεπισμός…. πρέπει να σιωπάτε….κρύψτε τα προβλήματα κάτω απ’το χαλί -χάλι- δεν ταιριάζουν αυτά στην αρχόντισσα των Κυκλάδων….

-“δεν θέλω να ξανακουστεί εδώ μέσα…” είπε η εξουσία…κατά τη διάρκεια της “δημοκρατικής” διαδικασίας…

-“εγώ είμαι συνδικαλιστής….” αλλά δεν πειράζει που θάβω τους εργαζομένους…..

-“με τόση ανεργία που υπάρχει εκεί έξω….εσείς λέτε αυτά…”……δηλαδή….

skitso280113-copy

υγ.: δεν φτάνουν μόνο οι πολιτικές τοποθετήσεις…έχουμε και αυτά τα υπερφλύαρα φουσκωμένα εγώ….

μπιαααααχχχχχχχ

[:]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *