[:en]Εργατική αλληλεγγύη/ Για όσους βρεθούν Αθήνα εκείνες τις μέρες…![:]

[:en]Τα νέα είναι καλά. Όχι μόνο γιατί ο αγώνας της μιας/του ενός είναι αγώνας όλων αλλά και γιατί δίνεται σε ένα χώρο παράξενα αλλοτριωμένο από παλιά. Το ότι οι εργαζόμενοι συνασπίζονται και διεκδικούν στο χώρο των ΜΚΟ σημαίνει πολλά. Σημαίνει ότι στέκονται απέναντι σε αφεντικά που κάτω από την μάσκα της φιλανθρωπίας είναι άγρια αρπακτικά, απέναντι σε “εργοδηγούς” – προϊσταμένους – διευθυντάδες αριβίστες επιστήμονες των ανθρωπιστικών σπουδών (μη σου τύχει), απέναντι σε νοοτροπίες εθελοδουλείας και σύγχυσης μεταξύ κοινωνικής προσφοράς και ανάγκης επιβίωσης μέσα από την δουλειά, απέναντι σε ψευδαισθήσεις περί δημοκρατικότητας και ελευθερίας στις – προς τα έξω – μάχιμες ΜΚΟ. Και στέκονται ενωμένοι. Είμαστε αλληλέγγυοι!

ανακοίνωση ΣΒΕΜΚΟ

Αγαπητά μέλη,
το ΣΒΕΜΚΟ και η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας, στηρίζουμε την αγωγή που κατέθεσε μέλος μας κατά της εργοδοσίας της ΜΚΟ ΕΚΠΟΣΠΟ ΝΟΣΤΟΣ διεκδικώντας αποζημίωση λόγω των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας που την εξανάγκασαν σε παραίτηση.
Το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου, συνδιοργανώνουμε ρεμπέτικο γλέντι για τα δικαστικά έξοδα της συναδέλφου και σας περιμένουμε όλους/-ες μετά τις 21:30 στο Αυτόνομο Στέκι, Ζωοδόχου Πηγής & Ισαύρων.
Και την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, πάμε δικαστήριο!
Καλούμε όλες και όλους τους/τις εργαζομένους/-ες και τις συλλογικότητες να σταθούν αλληλέγγυοι/-ες στη συνάδελφο με την παρουσία τους στο Πρωτοδικείο Αθηνών, στις 9πμ.
Συνημμένη θα βρείτε την αφίσα, ενώ η εκδήλωση έχει αναρτηθεί εδώ και στο blog μας.
Δεν θα σταματήσουμε όμως εκεί. Η εργοδοσία της ΜΚΟ κατέθεσε πρόσφατα αγωγή(!) κατά της συναδέλφου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια εκφοβισμού της ίδιας, αλλά και παραδειγματισμού όλων των υπόλοιπων εργαζομένων. Από πλευράς μας, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις διεκδικήσεις όλων των εργαζομένων και καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις ΜΚΟ, αλλά και τους επωφελούμενους, να διεκδικήσουν το σεβασμό των δικαιωμάτων τους και να σταθούν μαζί μας αλληλέγγυοι στη συνάδελφο. 

Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μ.Κ.Ο. – Σ.Β.Ε.Μ.Κ.Ο.

[:]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *