[:en]δημόσια δωρεάν υγεία….μας τελείωσε….[:]

[:en]

Την βδομάδα αυτή δημοσιεύθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, ενημερώθηκε για την ακατανόητη συμπεριφορά της 2ης ΥΠΕ προς τους ιατρούς που εργάζονται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο ΠΕΔΥ Ερμούπολης και οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι παρότι αποδεδειγμένα εργάζονται στις δομές υγείας Ερμούπολης, δε θα τους καταβληθεί ο μισθός τους από 16-07-2014 έως και σήμερα, δηλαδή για δέκα μήνες εργασίας, δε θα πληρωθούν.  Πράξη η οποία θα προκαλέσει και την παραίτηση των ως άνω ιατρών με αποτέλεσμα την περεταίρω υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη Σύρο, στις ήδη υποστελεχωμένες δομές υγείας του νησιού.

Επειδή άλλη συμπεριφορά αναμέναμε από μια αριστερή κυβέρνηση, μιας και τα έργα και τις συμπεριφορές των μνημονιακών κυβερνήσεων στο χώρο της υγείας τα έχουμε ζήσει όλοι και τα έχουμε καταγγείλει πολλάκις σαν Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων, καλούμε το Υπουργείο Υγείας και την  2η ΥΠΕ να δώσουν πολιτική λύση σε αυτό το σοβαρό ζήτημα που αφορά μη αμειβόμενη εργασία και να σταματήσει επιτέλους η περαιτέρω υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όταν μάλιστα η παρούσα κυβέρνηση εξαγγέλλει ότι προτεραιότητα της είναι η ενίσχυση αυτής.

Εκ του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων

Η ανακοίνωση αναφέρεται στους ιδιώτες γιατρούς που είχαν σύμβαση και δέχονταν στα ιατρεία τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ και συνταγογραφούσαν π.χ. και με 10ευρω μετά την εξάντληση της λίστας τους.

Επιπλέον σε σχέση και με τις τελευταίες κινητοποιήσεις των γιατρών του νοσοκομείου το θέμα είναι ότι ακόμα και αν πληρωθούν οι ειδικευόμενοι και αγροτικοί που βγάζουν τη ¨λάντζα¨, (που μάλλον πληρώθηκαν από ότι ακούγεται για το μεγαλύτερο μέρος τουλάχιστον εφημεριών κλπ) όλοι αυτοί φεύγουν έτσι και αλλιώς Ιούνιο, και δεν έχει προβλεφθεί η πρόσληψη άλλων , ακόμα και αν κινηθούν οι διαδικασίες για 3-4 μήνες καλοκαιριάτικα δεν θα έχει παρά μόνο τους μόνιμους γιατρούς.

Οπότε πρωτοβάθμια περίθαλψη στο νοσοκομείο δεν έχει, γιατρούς στο ΙΚΑ μέσα στο ΙΚΑ έχει μάλλον 2 παθολόγους μόνο, και οι ιδιώτες με σύμβαση με το ΙΚΑ μας τελείωσαν

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ δημόσια δωρεάν υγεία και τουλάχιστον για Σύρο μας τελείωσε….

[:]