[:en]Διάλεξε πλευρά…[:]

[:en]Εδώ και 14 μέρες οι εργαζόμενοι του Νεωρίου Σύρου είναι σε απεργία. Μια απεργία που ήρθε μετά τον χρόνιο εμπαιγμό τους από την διεύθυνση και με την συμμετοχή του προηγούμενου συνδικαλιστικού καθεστώτος, μετά από μεγάλα χρονικό διαστήματα παύσης πληρωμών και έχοντας αυτή τη στιγμή 4 μήνες απλήρωτους και υπερωρίες και ενώ η επιχείρηση έχει εκμεταλλευτεί όλες τις κρατικές χαριστικές ρυθμίσεις για να αυξήσει τα κέρδη της και μόνο.

Από την αρχή της απεργίας η επιχείρηση κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο Σύρο για την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής.

Η πρώτη νίκη λοιπόν ήρθε με την εκδίκαση του αιτήματος και την νομική δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων. Το Πρωτοδικείο Σύρου έκρινε νόμιμη και μη καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων, μια απόφαση σημαντική και αξιοπρεπής.

Η ηθική δικαίωση του αγώνα βέβαια δεν περιμένουμε να κριθεί από κανένα δικαστήριο, γιατί κρίνεται από τον ίδιο τον κόσμο που ξέρει σε ποια πλευρά βρίσκεται…

Η διαδικασία ανοιχτή για όλους μας….και για εκείνους που μπαίνουν μπροστά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, για την επιλογή των κοινωνικών και ταξικών χαρακτηριστικών του αγώνα τους , και για εκείνους που καλούνται να διαλέξουν πλευρά και να δείξουν την αλληλεγγύη τους, ηθικά και έμπρακτα.

Σε κάθε αγώνα υπάρχει μια νίκη που μπορεί κάθε στιγμή να είναι δυνατή στο παρόν, πέρα από κάθε εξουσία και πέρα από κάθε εκμετάλλευση, η νίκη αυτή είναι η νίκη της συνείδησης, η νίκη της συνάντησης, η νίκη του παρόντος χρόνου, η νίκη της αλληλεγγύης, η νίκη του εμείς…που δεν είναι όμως δεδομένη σε κανέναν αγώνα…αλλά που η διαδικασία του αγώνα και της συντροφικότητας μπορεί να την κάνει δυνατή…[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=RChgpftfa2c[/youtube][:]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *